Przepis inspirowany pewną Katarzyną, która jest definitywnie największym na świecie smakoszem czosnku i żółtego sera:)
Co będzie nam potrzebne? Przede wszystkim toster kanapkowy a następnie 3 duże ząbki czosnku (lub więcej, w zależności ile kanapek tostowych chcecie zrobić, ja robiłam 8 trójkątów), chleb tostowy, grubo posiekany szczypiorek, 10dag sera żółtego oraz margaryna roślinna.
Kromki chleba tostowego smarujemy z obu stron cieniutką warstwą margaryny. Czosnek wyciskamy przez praskę bezpośrednio na kromki chleba tostowego, zgnieciony miąższ wcieramy w chleb. Na kromce kładziemy plasterek sera żółtego i posypujemy szczypiorkiem, przykładamy drugą kromką chleba tostowego i wkładamy do tostera.
Po wyjęciu pięknie pachnących czosnkiem kanapek, możemy je podać np z parówkami drobiowymi lub wieprzowymi oraz szklanką soku grejpfrutowego. To świetny przepis na śniadanie:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz